Profielfoto
offline
Luna @ lunaslifeonline
0 out of 5
0 ratings
  • 480

    Views

Info

Categorie

Hobby en Creativiteit

Naam

Luna

Titel

Papegaai

Omschrijving

Ik verkoop leuke, leerzame en veilige papegaaien speelgoed.

Biografie

Ik houd van alle dieren maar mijn voorkeur gaat uit naar vogels. Met voorkeur, mijn eigen papegaai :). Ik kocht haar vanuit naïviteit en enthousiasme. Denkende er al verstand van te hebben en er achteraf achter komen dat je één van de meest ‘agressieve’ papegaaien soorten in huis hebt gehaald. Een vrouwtjes Edelpapegaai. Bekend om hun temperament.

 

Deze heb ik leren kennen. Na zo’n jaar, heb ik een fase met haar doorlopen waar ze het huis bij elkaar schreeuwde en mij tot bloedens aan toe beet. Toen kwam de vraag naar boven .. moet ik haar weg doen?

 

Deze vraag heb ik overwogen maar daarmee besefte ik mij ook de consequence hiervan. Als een papegaai op jonge leeftijd onhandelbaar wordt en wordt weggedaan .. waar komen ze dan terecht? Tegenwoordig weet ik dit en dit verhaal is een droevige. Toentertijd, kwam ik tot de conclusie dat als het niet zou werken tussen haar en mij, dat ik mijn uiterste best wilde doen, zodat ze geen leven van huis tot huis zou krijgen.

 

Als ze zeggen dat papegaaien niet gedomesticeerd zijn, dan betekend dat, dat ze niet af te richten zijn. Met papegaaien ga je om alsof het kinderen zijn (zo zou je wat mij betreft met elk dier om moeten gaan). Daarbij komt ook dat je niet boos kan worden. Waar een ouder (zou geen ouder moeten doen), de arm van een kind pakt en dat het kind voor straf op de kamer moet zitten .. daar ligt je vinger open als je dit bij een papegaai probeert.

 

Wat je krijgt is dat je vanuit overleg en wederzijds respect, duidelijk moet maken wat je wilt.

 

Luna heeft een heel andere deur open gemaakt waarvan ik niet wist dat deze bestond. De bewustzijn van dieren. Hoe puur, gericht, echt. De intelligentie, waarvan we in verre na nog niet van hebben mogen proeven als mensheid, hoe ver dit gaat (omdat we ze hele simpele speelgoed geven dus ze ook niet prikkelen). En hoe je compleet ‘geweldloos’ kunt communiceren. Luna heeft mij elk vorm van empathie geleerd welke ik nog niet wist. Omdat ik mij in haar moest verplaatsen. Tot het punt dat het tot bloedens toe bijten, een teken van ontzettende onzekerheid en angst was .. omdat ze geen flauw idee had wat er van haar werd verwacht en ze ook merkte dat ik mij niet goed in mijn vel voelde.

 

Luna reageert op hoe ik mij voel. Waardoor ik dit aanneem en er weer van kan leren. Luna leert mij dichter bij mijzelf te komen en mijn beste versie te worden.

—-

 

Zo kwam bij mij de droom, om werk te kunnen doen, rondom Luna. Met het idee om intelligentie speelgoed te ontwikkelen voor vogels & papegaaien, welke uitgeprobeerd worden door Luna. Daarnaast hoop ik in de toekomst de kant op te kunnen groeien dat ik in contact kom met ‘probleem’ papegaaien, om zo hen en degene die op de papegaai(en) passen, een betere situatie te kunnen bieden. Door te leren naar elkaar toe te groeien.

 

Ik kan nog uren praten over dit, hier laat ik het voor nu bij.

Via Ikwerkanders.nl deel ik alles rondom vogels & papegaaien.

Droom

Een goede welzijn voor iedere papegaai (het liefst elk dier maar ik richt mij vooral op papegaaien).

Website

Connecties

Profielfoto
Ikwerkanders
@ikwerkanders

Website

http://lunaslife.nl