Profielfoto
offline
Luc Castermans @ superdeluc
0 out of 5
0 ratings
  • 663

    Views

Info

Categorie

Positief

Naam

Luc Castermans

Titel

Brand consultant

Omschrijving

Ik denk, leg verbindingen, recréer, slijp je gedachten en zet de ideeën om in een concreet plan

Biografie

Over mij: 

strategy consultant, ambitie architect, founder, vader, broer, tijdreiziger, muziekliefhebber, levensgenieter.

Over mijn bedrijf:

Futuron is in 2002 opgericht en heeft zich door de jaren heen ontwikkeld van een webbureau tot een creatief bureau dat zich richt op het realiseren van ambities in de breedste zin van het woord. Die ambitie is voor ons erg belangrijk. We werken graag samen met mensen die passie hebben voor wat ze doen. Passie inspireert en motiveert. Het brengt energie in de wereld en daar dragen we graag aan bij. Wat wij maken moet nut hebben. We geloven in de inhoud. Dat is de kern van waaruit wij redeneren. De inhoud van de boodschap, de manier waarop deze wordt vormgegeven en hoe die wordt overgedragen.

Gegeven strategie, beschikbare middelen en het tijdsperspectief behoeft elk project een specifieke aanpak. We hanteren daarvoor een procesmatige en gefaseerde werkwijze. Alle aspecten en componenten die van belang zijn om een concept tot een succes te maken zullen vanuit een integrale visie op het te bereiken resultaat worden beoordeeld.

Ons speelveld kent geen grenzen en we besteden veel aandacht aan context. Bij alles wat we realiseren denken we een paar stappen vooruit. We baseren ons hierbij op drie pijlers die we lenen van de Romeinse architect Vitruvius Pollio:

Firmitas (stevigheid): Kwalitatieve oplossingen die voldoen aan de gestelde eisen en die daarnaast ook duurzaam zijn op alle vlakken.

Utilitas (gebruiksvriendelijkheid): Wat we maken moet nut hebben. Het ‘gebruik van’ of ‘het concept voor’ moet altijd in dienst staan van het vraagstuk.

Venustas (schoonheid): De esthetiek van de beleving. Meer aandacht  door dieper in te gaan op wat mensen ervaren wanneer ze in aanraking komen met de producten of concepten. Door hier aandacht aan te besteden worden oplossingen veel completer dan slechts een direct antwoord op een vraag.

Op deze manier creëren we oplossingen die aansluiten bij ambities, die passies aanwakkeren en die daarmee een bijdrage leveren aan een betere, harmonieuze wereld.

Website

https://www.linkedin.com/in/castermans/